avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii mei doresc ca locuinta lor sa ne ramana mie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii mei doresc ca locuinta lor sa ne ramana mie si surorii mele ...

Buna ziua, parintii mei doresc ca locuinta lor sa ramana mie si surorii mele, tatal meu a mai fost casatorit si are doi copii din casatoria anterioara, iar copiii au nepoti, el celoralalti copii le va lasa niste terenuri agricole si casa de la tara, dar pentru locuinta in care sta cu mama vor sa fie a noastra sa nu fie nevoie sa o impartim cu alti mostenitori, mai ales ca daca ar ramane mama in viata sa nu fie nevoie sa vindem casa. Ideea este ca ma intereseaza ce varianta ar fi mai buna, testament sa ne lase mie si surorii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 16:00, 12 August 2025
Bună ziua, testament dacă celelalte bunuri acoperă rezerva succesorală a copiilor din căsătoria anterioară. Pentru soluții mai creative trebuie analizate actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenirea si durerea de cap liliana_S liliana_S Bunaziua! chiar daca titlul va face sa zambiti, exista un mare adevar in interiorul sau, iar eu, sau mai bine spus mama mea, are nevoie de ajutorul Dvs. pe ... (vezi toată discuția)