avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omitere acordare drepturi salariale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Omitere acordare drepturi salariale

Buna ziua, Forum!
Se dă următoarea situație:
Începând cu 2015, în urma unor modificări operate în sistemul electronic de calcul al salariului, un funcționar MAI a omis să bifeze un drept salarial, fapt ce a rezultat diminuarea salariului cu aproximativ 100 lei. In 2025, in urma unor verificări, s-a descoperit acea eroare, pentru care, retroactiv, au fost acordate sumele lipsă pe ultimii 3 ani. Întrebarea care se naște de aici este: se poate deschide acțiune pentru recuperarea sumelor pentru perioada 2015-2022 sau termenul prescripției este depășit? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Octavian Gabriel Balahur , Consilier juridic 10:14, 14 August 2025
Din datele pe care le-ati relatat dvs., este implinita prescriptia extinctiva pentru recuperarea drepturilor salariale anterioare anului 2022.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? - intarziere acordare gradatie de vechime si salariu aferent, majorat oanaportar oanaportar Colega de la Resurse Umane a uitat sa calculeze transa de vechime in munca pentru un salariat. Salariatul trebuia sa beneficieze si de majorarea ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi valeriantamas31 valeriantamas31 Buna ziua, Am și eu niște neclarități asupra unor amenzi referitor la termenul de prescriptie -IPJ IF 26.01.2011 prescrisa? -Secția 19 Poliție ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)