avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa cumpar un apartament cu credit imobiliar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa cumpar un apartament cu credit imobiliar ...

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament cu credit imobiliar ipotecar si proprietarul solicita antecontract cu plata de avans aprox.10% din valoarea apartamentului. Chiar daca antecontractul se face prin notar, exista vreo posibilitate in care sa pierd banii de avans din antecontract? Cum as putea fi protejata, in cazul in care proprietarul decedeaza, pana sa cumpar apartamentul, as putea sa pierd banii de avans?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:40, 14 August 2025
Buna ziua

In primul rand depinde ce ce scrie in promisiunea de vanzare-cumparare. De obicei, in aceste promisiuni este mentionat faptul ca daca tranzactia nu se finalizeaza din vina cumparatorului, acesta pierde avansul dat, iar daca vina este a vanzatorului, acesta trebuie sa returneze dublul avansului primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare imobl alice.elena60 alice.elena60 Buna seara. Am facut antecontract pentru vanzarea unui apartament ,pana la un anumit termen. Eu sunt vanzator, iar cumparatorul se imprumuta la banca, iar ... (vezi toată discuția)
Antecontract notar alexandrasorina alexandrasorina Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)