avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Parcare gratuita pentru persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Parcare gratuita pentru persoanele cu handicap

Buna ziua,
Art. 65. din legea 448/2006 (2) Persoanele cu handicap sau reprezentanţii legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimaţie beneficiază de parcare gratuită.
Intrebare: Poate beneficia alta persoana, insotitor, tutore, etc. de parcare publica gratuita intr-un aeroport, daca nu se afla in autovehicul persoana cu dizabilitati, asa cum prevede legea?
Ordinul nr. 163/2023 privind implementarea formatului unic al cardului-legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap, nu distinge ca accesul sa se faca gratuit numai daca persoana cu handicap se afla in autovehicul.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 August 2025
pia_ionita, utilizator
Cel mai recent răspuns: pia_ionita , utilizator 09:57, 18 August 2025
Persoana cu handicap trebuie sa fie soferul masinii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimaţie beneficiază de parcare gratuită.
Corect, asa scrie in lege, insa juristii spun ca se coroboreaza cu Ordinul nr. 163/2023 si au oferit un punct de vedere oficial in care sustin ca acest card legitimatie poate fi utilizat de membri ai familiei, asistent personal, insotitor, etc. chiar daca persoana cu handicap nu se afla in autovehicul. Ba mai mult de atat, autovehicolul care transporta sau nu o persoana cu handicap, poate stationa in parcarea aeroportului nelimitat si gratuit.
Eu o consider o interpretare eronata.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2025
pia_ionita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card-legitimatie parcare handicap Akarki Akarki Buna ziua, Sunt persoana cu handicap mediu si am in posesie - conform legii - un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Ultima data cund ... (vezi toată discuția)
Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoane cu handicap Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie : Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card ... (vezi toată discuția)