avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o locuință de la mama și este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o locuință de la mama și este specificat ...

Buna. Am cumpărat o locuință de la mama și este specificat uzufructil viager,ea având drept să locuiască fără să fie dată afară cât trăiește,după moartea ei revenindubmu mie locuință fara alți proprietari. Am preluat toate utilitățile pe numele meu. Mama având uzufructul viager mă poate da afara? Daca da,cum pot face cat ea trăiește și locuiește în acea locuința sa fie utilitățile pe numele ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:05, 15 August 2025
Poate cere evacuarea dvs, pt ca are dreptul sa locuiască cu cine dorește sau singura, având drept de folosinta. Ca sa treceți utilitățile pe numele ei, le poate prelua prin contract pe numele ei , sau daca nu vrea, puteți cere încetarea contractelor si respectiv, debranșarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager mpacuraru mpacuraru mama mea a cumparat un apartament pe numele meu cu uzufruct viager.banii de la ea i-am primit acum vrea sa o tin in casa pe sora mea si eu nu vreau ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat zallyna zallyna Am luat un nepot in spatiu, pentru a-si putea face buletin si pasaport. Acum are CI pe adresa casei mele, el neavand nici un drept de proprietate aici. El ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager diaana diaana va rog foarte mult sa ma ajutati Mama mea are o proprietate asupra careia i-a acordat drept de uzufruct viager fratelui sau. Acesta locuieste in acea casa ... (vezi toată discuția)