avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supermarket la parter de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supermarket la parter de bloc

Buna ziua,
Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul? Legea spune ca acordul trebuie dat de proprietarul direct afectat, acela fiind eu, locuid la Etajul 1, deasupra mezaninului si camerei de depozitare a supermarketului. Mezaninul nu face decat sa functioneze ca o camera de rezonanta, amplificand tot zgomotul produs de utilajele de manipulare marfa si aparatura gen racitoare, presa de cartoane si ventilatoare. Mentionez ca nici parterul si nici mezaninul nu sunt izolate fonic corespunzator. Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2025
dl62, utilizator
Cel mai recent răspuns: dl62 , utilizator 18:30, 17 August 2025
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat, respectiv poluare fonica la limita ap. dvs.
Puteti notifica primaria si proprietarul market-ului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, pentru lipsa acordul dvs. scris si pentru disconfortul produs.
Cereti proprietarului sa ia masuri pentru reducerea zgomotului.
puteti contacta o firma care face masuratori de zgomot si vibratii (gasiti pe internet) in vederea efectuarii unor determinari si emitere de buletine de determinari de zgomot si vibratii, la limita ap. dvs. Buletinele de determinare noxe fizice va pot fi utile daca va decideti, sa deschideti actiune in instanta impotriva proprietarului market-ului.

dl62 a scris:

Buna ziua,
Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul? Legea spune ca acordul trebuie dat de proprietarul direct afectat, acela fiind eu, locuid la Etajul 1, deasupra mezaninului si camerei de depozitare a supermarketului. Mezaninul nu face decat sa functioneze ca o camera de rezonanta, amplificand tot zgomotul produs de utilajele de manipulare marfa si aparatura gen racitoare, presa de cartoane si ventilatoare. Mentionez ca nici parterul si nici mezaninul nu sunt izolate fonic corespunzator. Va multumesc pentru raspuns.

Mulțumesc pentru sugestii. Am făcut deja tot ce ați menționat. Mă lupt cu super marketul de doi ani. Întrebarea mea a fost “Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul?”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot instalatie frigorifica spatiu comercial CristiO CristiO Buna ziua, Va rog sa considerati urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un duplex cu o curte de 200m patrati. Langa locuinta mea s-a construit un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)
La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)