avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supermarket la parter de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supermarket la parter de bloc

Buna ziua,
Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul? Legea spune ca acordul trebuie dat de proprietarul direct afectat, acela fiind eu, locuid la Etajul 1, deasupra mezaninului si camerei de depozitare a supermarketului. Mezaninul nu face decat sa functioneze ca o camera de rezonanta, amplificand tot zgomotul produs de utilajele de manipulare marfa si aparatura gen racitoare, presa de cartoane si ventilatoare. Mentionez ca nici parterul si nici mezaninul nu sunt izolate fonic corespunzator. Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2025
dl62, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:34, 18 August 2025
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat, respectiv poluare fonica la limita ap. dvs.
Puteti notifica primaria si proprietarul market-ului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, pentru lipsa acordul dvs. scris si pentru disconfortul produs.
Cereti proprietarului sa ia masuri pentru reducerea zgomotului.
puteti contacta o firma care face masuratori de zgomot si vibratii (gasiti pe internet) in vederea efectuarii unor determinari si emitere de buletine de determinari de zgomot si vibratii, la limita ap. dvs. Buletinele de determinare noxe fizice va pot fi utile daca va decideti, sa deschideti actiune in instanta impotriva proprietarului market-ului.
Mulțumesc pentru sugestii. Am făcut deja tot ce ați menționat. Mă lupt cu super marketul de doi ani. Întrebarea mea a fost “Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul?”
Ultima modificare: Luni, 18 August 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este logic ca proprietarii trebuie sa fie diferiti, nu poti sa obtii acord de la tine insuti, insa legea nu precizeaza ce inseamna "direct afectarea", textul e asa :
Articolul 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.

Doar o instanta sau mai multe pot concluziona ce se intelege prin sintagma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este limita de zgomot ( in decibeli) admisa la un spatiu comercial ce functioneaza desasupra unui apratament de locuit ? exonerata exonerata Buna dimineata , Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta : care este limita admisa ziua si noaptea pentru zgomotul produs de vitrinele aflate intr-un ... (vezi toată discuția)
Reglementarea relatiilor dintre utilizatorii spatiior comerciale si locatarii condominiilor Puiu Popescu Puiu Popescu Va rog sa-mi precizati ce hotarari ale CGMB si/sau ce alte acte normative republicane reglementeaza activitatea firmelor de comert (produse alimentare) cu ... (vezi toată discuția)
Protectia vecinilor pe verticala la zgomotele de impact produse de un laborator de cofetarie - patiserie cbo cbo De aproape 4 luni ne-am mutat deasupra unei cofaterii - patiserii cu laborator care functioneaza de la 6 dimineata pana la 8 seara, 7 zile din 7, intr-un ... (vezi toată discuția)