Bună ziua! Cum se calculează indemnizația de creștere copil daca nasc in iulie 2026 iar din decembrie 2025 pana la momentul nașterii nu am mai avut un loc de munca? Am o cunostinta care lucrează la HR si care pentru lunile fara salariu calculează cu 0, ceea ce mie mi se pare ca contrazice cu legea. In luna noiembrie 2025 se vor incasa salarii compensatorii ca urmare a unei plecări de comun acord,nu concediere colectiva, aceste salarii sunt incluse in calculul indemnizației?
Se iau in calcul ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copiluluiin care ati realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.
Perioada eligibila pentru CC ar fi : august 2024 - iulie 2026 .. in acesata perioada trebuie sa aveti minim 12 luni in care ati realizat venituri din categoria celor mentionate mai sus.
Salariile compensatorii sunt venituri de natura salariala si sunt supuse impozitului pe venit , astfel se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.