Locuiesc in casa parintilor mei. Casa a fost construita ]n anul 1980, iar una dintre camere are fereastra spre curtea vecinei( sub 2 metri). Precizez ca este singura noastra sursa de lumina si aerisire pentru acea incapere deoarece pe un alt perete fiind geam nevada. Mai nou ne-am trezit cu bilete in cutia postala prin care ni se cere sa inchidem fereastra respectiva, sa nu o deschidem deloc sa lasam jaluzelele si sa punem geam mat sau sa le vopsim. Atunci cand am construit casa vecinii de atunci, respectiv bunicii actualei proprietare n-au avut nimic impotriva ferestrei ( altfel nu zideam geam nevada spre curtea noastra interioara care este la mai mult de 4 metri distanta de gardul ei). Acum ne trezim cu amenintari de tipul ca vom fi actionati in instanta daca nu facem a;a cum solicita ea. Totodat[ ne-a instiintat ca am fost fotografiati, surprinsi de camera de supraveghere cand lasam geamul deschis sau ca nu lasam jaluzelele pana jos. Ce putem face in aceasta situatie? Este casa parintilor mei, iar dansii spun ca au avut o intelegere cu batranii vizavi de acest geam., insa intelegerea a fost verbala, din pacate. Problemele au aparut abia din momentul in care nepoata este noua propietara. Nici noi nu putem sta ca ]ntr-o pe;tera, fara lumina, fara aerisire. Am pus folie mata in geam, dar degeaba.. O deranjeaza cand deschidem.
Lasati-o sa va actioneze in instanta , nu are sanse de castig , casele construite inainte de intrarea in vigoare a acestei legi nu intra in discutie . Sa-si protejeze intimitatea cu alte mijloace , un gard mai inalt , plantarea de tuia , gard viu , etc , exista destule solutii . Faceti reclamatie la politie pentru amenintare si intimidare si vedeti-va de viata linistiti fara a incerca sa-i faceti pe plac in nici un fel pentru ca este inutil cu asemenea persoane .