avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit ANAF vanzare imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit ANAF vanzare imobiliare

Buna ziua,
Poate cineva sa ma lamureasca in urmatoarea situatie: am cumparat un apartament cu 50 000€ anul acesta iar peste 2 luni l-am vandut cu 60 000€ iar apoi am cumparat un apartament cu 70 000€ si peste 3 luni l-am vandut cu 100 000€, toate operatiunile efectuate anul acesta, trebuie sa platesc la anaf impozit pentru cei 40 000€ profit? Eu cand am facut vanzarile am platit la notar cei 3% impozit majorat din suma totala pentru am vandut in sub 3 ani de la cumparare, dar ma gandesc sa nu vina anaf si sa zica ca le datorez impozit pe cei 40 000€ profit.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:15, 20 August 2025
Buna ziua

Depinde in ce masura veti putea demostra ca acele imobile au fost achizitionate pentru uzul personal.

Altfel, conform codului fiscal datorati impozit/cass/cas pentru profitul obtinut plus tva daca imobilele sau partile din imobile sunt noi. TVA se va aplica la intreaga valoare a imobilului, nu numai la profit.
Imobilele sunt vechi, mai trebuie sa platesc ceva?
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
Manuela Rășină, administrator
Nu e o afacerea rea daca ai lichidități. Cât de vechi sunt? 40 -50 ani, sau 5-10 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in urma vanzarii a doua locuinte pemu0000 pemu0000 In situatia in care am vandut o casa noua construita de mine in urma cu 6 luni si acum vreau sa vand un apartament vechi (1981 construit) cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Tva de plata oanacosmin03 oanacosmin03 Buna ziua, Tatal meu a fost supus unei inspectii fiscale pentru comert cu masini si a fost declarat persoana impozabila si platitoare de TVA deoarece a ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva la vanzarea sau cumpararea de imobile? AlexPetru AlexPetru Buna ziua, 1. Doresc sa intreb daca, in cazul vanzarii unui imobil/a unei locuinte (apartament), pe langa impozitul la stat, vanzatorul trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)