avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a murit acum doua zile, eu sunt singura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a murit acum doua zile, eu sunt singura moștenitoare, ea ...

Buna.mama mea a murit acum doua ,ile,eu sunt singura moștenitoare,ea nu are datorii dar eu am datorii la banca și vreau să știu dacă nu fac succesiunea mă pot executa băncile eu fiind unica mostenitoare
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:04, 20 August 2025
Da, vă poate executa silit. Creditorul poate cere prin executor demararea forțată a procedurii de succesiune, pentru a putea scoate la licitație publică bunurile moștenite de dumneavoastră.
Doar dacă nu șitie, și nici nu află de moștenire, puteți scăpa.
Pai eu nu am spus lor că a murit mama,nu am făcut succesiune, am ipoteca pe casa dar acolo ea doar pusese casa ipoteca dar eu sunt cea care a luat credit, pe aia cred că interesează doar să primească rata altfel nu vad cum sa afle banca unde am eu datorie

Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dați la notar o declarație de acceptare a succesiunii în termen de 1 an de la deces și dezbatwerea succesiunii o puteți face ulterior când doriți. Declarația o puteți da în luna a 12-a din termenul de opțiune succesorală de 1 an.
Buna .eu vroiam sa știu dacă banca îmi poate face ceva daca nu fac succesiunea

Adrian ALBU a scris:

Dați la notar o declarație de acceptare a succesiunii în termen de 1 an de la deces și dezbatwerea succesiunii o puteți face ulterior când doriți. Declarația o puteți da în luna a 12-a din termenul de opțiune succesorală de 1 an.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va face nimic,ce sa va faca.
Nu trebuie sa dati declarație ca acceptați succesiunea pt ca dvs e clar ca ati acceptat tacit

Daca platiti ratele, ce treaba sa aiba cu succesiunea? Daca nu platiti, oricum ramaneti fara casa ipotecata
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ufpuf ufpuf Buna ziua. Am un credit ipotecar pe casa, si acum 2 luni am primit o casa mostenire in urma decesului mamei. Daca fac succesiunea,exista posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)
Datorii mostenite carastefan carastefan Daca aman succesiunea pana la prescrierea datoriilor defunctului catre banci, pot scapa de plata datoriilor? Ce alte consecinte mai are amanarea (3 ani) a ... (vezi toată discuția)