avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor - Buna ziua, Matusa mea primea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor - Buna ziua, Matusa mea primea un ajutor, stimulent persoana cu ...

Buna ziua,
Matusa mea primea un ajutor, stimulent persoana cu handicap, banii erau virati pe card, iar mama era intretinatorul ei si primea o suma de bani de la stat. Dupa decesul matusei mele DGASPC-ul mai avea de virat niste sume din urma, insa ii cer mamei certificat de mostenitor ca sa ii poata da banii respectivi. Dupa decesul matusei mele si a unchiului, sotul ei, nu am deschis vreo succesiune, ca nu era cazul, eu am primit prin donatie casa in care locuiau cand traiau, alte bunuri nu au avut, nici copii, sau nepoti de care sa se stie sau alte rude, ei avand cam 90 ani la data decesului. Cum se poate obtine un certificat de mostenitor de catre mama, la notar, prezentand ce documente?Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmin20141 , utilizator 11:51, 20 August 2025
Mergeți la notar public și solicitați dezbaterea succesiunii, Mergei cu certificatul de deces, acte de stare civilă care să dovedească legătura de rudenie dintre dvs și mătușă și CI.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 AM AVUT UN UNCHI CASATORIT ,IN URMA CASATORIEI NU AU REZULTAT COPII . SOTIA A DECEDAT ULTIMA . CARE ESTE MODALITATE DE IMPARTIRE A MOSTENIRII DACA LA ... (vezi toată discuția)
Am derptul la succesiune? nick58 nick58 Matusei mele i-a decedat sotul, care are o fata dintr-o casatorie anterioara. La decesul matusei nepotii acesteia au dreptul la succesiune sau toata masa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)