avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O persoana care a lucrat 8 ani și are 4 copii va ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O persoana care a lucrat 8 ani și are 4 copii va putea beneficia ...

O persoana care a lucrat 8 ani și are 4 copii va putea beneficia la vârsta standard de pensionare de o indemnizatie sociala?
PT pensie probabil nu indeplineste condițiile...
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:38, 23 August 2025
Indemnizatie sociala NU primesc cei care nu au dreptul la pensie , ci cei care , desi indeplinesc conditiile minime pentru pensie , valoarea calculata a acesteia este mai mica decat 1281 lei . Diferenta este suportata de la bugetul de stat , aceasta e indemnizatia sociala . Intr-adevar , acea persoana nu indeplineste conditia de minimum 15 ani contributivi , deci nu are drept de pensie . Sa se intereseze la Primarie daca nu se incadreaza in conditiile pentru acordarea unui ajutor social .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform legea pensiilor 230/ 2023, art 46(1), daca nu ai stagiul ... C_Isaincu C_Isaincu Conform Legea Pensiilor 230/ 2023, art 46(1), daca nu ai stagiul minim de cotizare de 15 ani prevazut in Anexa 5, nu mai primesti pensie. ....... Ce se ... (vezi toată discuția)
Pensie diminuată la recalculare!!!ce sumă va scrie pe talon, în septembrie? CYBORG CYBORG 10 septembrie 2024-09-10 Bună ziua! Azi am luat decizia de recalculare a pensiei. Eu iau pensia minimă, în august 2024 pe talonul adus de poștaș cu ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)