Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divortat și fetița are pensie alimentara de 400 lei ...

Buna ziua Am divortat și fetița are pensie alimentara de 400 lei.. Am cerut mărire pensie alimentara Am văzut pe portal La Minută specifica mărire 1/4 din venit net,dar nu mai puțin de 1/4 din salariu minim net pe economie,,nu specifică suma ce o va avea de plata lunar. Să înțeleg că celălalt părinte va plăti în funcție de cum va avea venit net lunar? Daca da,cum va plăti daca nu este obligat la o anumite suma?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:00, 25 August 2025
Este obligat la 1/4 din venitul lui. Dezavantajul este că nu veți cunoaște exact ce venituri are și va trebui să credeți că suma trimisă este corectă. Puteți regla cerându-i la 6 sau la 12 luni o adeverință de la angajatorul lui, în care să se precizeze ce venituri a realizat.
În ce privește cota de 1/4 din venitul minim net pe economie, este vorba despre faptul că și dacă nu va avea serviciu (dar este apt de muncă) va fi obligat la plată, adică 1/4 din suma de aprox 2570 lei (salariul minim net)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tata fara venit Jenu68 Jenu68 Buna ziua! M-a rugat cineva sa ma interesez daca va fi obligat, in caz de divort, sa platesca pensie alimentara daca nu are nici un venit. Are trei copii, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din venit mai mic decat minimul pe economie? Meina Meina Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: fostul sot a obtinut miscorarea pensiei alimentare, pe motiv ca e somer, situatie dovedita cu acte. Asta acum ... (vezi toată discuția)