avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa vând un teren extravilan, am cumpărătorul, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa vând un teren extravilan, am cumpărătorul, ...

Bună ziua ,vreau sa vând un teren extravilan, am cumpărătorul, as putea sa îl vând prin "dare în plata"??? Ce riscuri as putea întâmpină eu chiar și cumpărătorul,,,este ok ,,va rog frumos să-mi spuneți sa știu dacă merg pe drumul acesta sau sa ma sfătuiți ce pași sa urmez ,,,mulțumesc frumos! Vreau sa fac totul legal !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:40, 25 August 2025
Este legală darea în plată a terenului.
Pai ceea ce faceti nu e tocmai legal , pentru ca nu reflecta adevarul . Nu puteti vinde prin “ dare in plata “ , aceasta sintagma are intelesul ca datorati o suma , cumparatorul are ipoteca pe teren si , ca sa stingeti datoria , dati “ in plata “ terenul . Deci , trebuie ca acel cumparator sa va dea o suma imprumut , acesta ar fi primul pas , iar la scadenta faceti documentul de dare in plata . Oare va fi dispus sa va dea banii pe o promisiune ? Este o metoda de a ocoli prevederile Legii 17/2014 ( cea care reglementeaza cum poate fi vandut un teren extravilan ) . Operatiunea pe care va ganditi sa o faceti , e posibil sa atraga atentia autoritatilor . Nu spun ca asa va fi , doar ca s-ar putea . Darea in plata in sine sigur ca e legala , daca nu mascheaza altceva … Daca primiti banii prin banca , aceasta ( banca ) trebuie sa va intrebe ce vi s-a platit si sa prezentati un document . Iar daca suma e ceva mai mare , va anunta ANAF . La fel va anunta daca va da banii cash si-i depuneti in cont . E riscant . Dar , desigur , faceti cum considerati … PS . Eu nu sunt jurist .
Ultima modificare: Luni, 25 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare teren intravilan/extravilan tiberius_iordache tiberius_iordache Buna ziua, V-as fi foarte recunoscător daca m-ati putea ajuta cu un sfat si anume: doresc sa cumpar un teren intravilan/extravilan parcelat pe baza unei ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren extravilan in teren intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada ... (vezi toată discuția)
Teren agricol cu dare în plata sanda chis sanda chis Buna ziua, vreau sa cumpăr un teren extravilan cu dare în plată.Exista ceva riscuri ulterioare ?În sensul să nu l pot vinde daca doresc la un moment dat, ... (vezi toată discuția)