avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de propietari in lipsa unuia dintre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de propietari in lipsa unuia dintre propietari

Locuiesc într-o clădire alături de încă 5 proprietari.
3 dintre noi dorim sa facem asociație de proprietari.
Din legislatie stiu ca suntem suficienti, dar:

- dintre cei 2, unul nu e trecut in cartea funciara a imobilului. Nu este de acord sa facem asociație
- celalalt proprietar nu poate fi contactat (apare pe cartea funciara). A cumpărat apartamentul acum vreo 7 ani și apoi cred ca a plecat din tara.

Putem face asociatia in situatia asta?
Si a doua intrebare, cum am putea afla legal datele de contact ale propietarului pe care nu il putem contacta? Tot ce avem despre el e ce scrie in cartea funciara, adica numele si data la care a cumparat.
Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 13:17, 26 August 2025
Legea 196/2018
[ link extern ]

ART. 1
(1) Prezenta lege reglementează aspectele juridice, economice și tehnice cu privire la:
a) înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari din cadrul condominiilor
formate din cel puțin 3 unități de proprietate imobiliară;
ART. 13
(1) Asociația de proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin jumătate plus unu din
numărul proprietarilor dintr-un condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari - 2 din 3 proprietari sunt de acord stefb stefb Caut un raspuns la intrebarea daca este posibil de infiintat asociatie de proprietari intro cladire cu 3 proprietari diferiti in care doar doi sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Statutul asociatiei mikifulgutz mikifulgutz Buna ziua. Indraznesc o intrebare: suntem asociatie de proprietari constituita in 2002, cu Statut conform legii. Singura diferenta observata la prima vedere ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru ca nu este infiintata asociatie de proprietari calind83 calind83 Buna ziua, locuiesc in Satu Mare intr-un bloc cu 4 etaje si am primit de la primarie un afis in care ni se spunea ca daca nu ne facem asociatie de ... (vezi toată discuția)