Abonament clinica medicala- nefolosit, posibilitate neplata pana la final?
Am incheiat in luna nov 2024 un abonament la o clinica medicala privata, pe durata de 1 an de zile, platibil trimestrial. Aveam atunci un loc de munca care nu-mi platea abonament la clinica privata. Intre timp, am schimbat locul de munca si am un abonament la o alta clinica privata, ca atare, primul nu mai face sens.
Datorita faptului ca la vechiul loc de munca aveam un ritm de lucru extenuant (motiv pt care am si plecat) nu am avut timp sa ma folosesc de serviciile medicale oferite in abonament, avand un singur consult de specialitate pe intreaga durata a contractului, pana azi (cost estimat 250lei)
Am primit acum factura pentru trimestrul urmator (sept-oct-nov) si nu as vrea sa o mai platesc, avand deja un alt abonament de la angajator,
Poate sa ma oblige (executoriu) respetiva clinica sa platesc inca un trimestru? Adica pot fi consecinte, ma pot actiona in justitie daca refuz sa mai platesc ultima factura?
in contract se prevad urmatoarele:
6.5 Orice refuz al Beneficiarului la plata facturii va avea ca si consecinta directa inactivarea ofertei si
achitarea serviciilor accesate la pretul de receptie.
6.6 Sumele achitate nu vor putea fi restituite indiferent de accesarea sau nu a serviciilor contractate.
6.7 Suma achitata este de 135 lei, pe luna sub conditia mentinerii abonamentului pentru o perioada
de 1(unu) an. In situatia in care se solicita de catre Beneficiar incetarea acestuia inainte de
aniversarea perioadei initiale, se va porceda la achitarea abonamentului pana la sfarsitul
perioadei contractuale, respectiv 12(doisprezece) luni.
6.8 Neachitarea facturii are ca si consecinta directa imediata oprirea serviciilor furnizate.
dar si (asta nu e in favoarea mea):
7.1.6 In cazul abonamentelor cu plata trimestriala/semestriala, se va avea in vedere faptul ca
plata este datorata pentru toata durata contractului, iar neachitarea oricarei transe confera
dreptul furnizorului de a demara procedura judiciara in vederea recuperarii sumei
datorate, calculate pana la echivalentul duratei contractuale, plus a penalitatilor aferente
Pot invoca faptul ca nu am accesat mai deloc serviile lor si detin alt abonament pt a cere amiabil incetarea contractului inainte de termen?