Buna ziua,
Acum 8 ani am luat in spatiu un coleg de munca pentru ca avea nevoie de ajutor. Toate bune si frumoase. Mentionez ca nu a intrat la mine in apartament nici macar un minut , deci nu a locuit aici. Are mari probleme cu datoriile si primesc intr-una scrisori de la firme de recuperare. I-am tot spus sa isi modifice adresa dar se pare ca in 8 ani nu a facut asta. La telefon nu mi-a mai raspuns o perioada foarte lunga. Ultima oara cand am primit ceva si i-am trimis i-am spus ca daca mai primesc o sa le arunc direct la gunoi. A inceput sa ma ameninte cu plangere la politie pentru violare de intimitate a corespondentei private. nu-mi fac griji de asta doar ca omul este un mare incult si ma pot astepta de la el de la orice. Asa ca intrebarea mea este daca , cumva ma trezesc cu el si politia la usa ca vrea sa intre aici doar ca sa imi creeze mie deranj (cum am spus nu are nici un lucru personal aici si nici nu a intrat vreodata in apartament nici macar in vizita) ce pot face ? Banuiesc ca am tot dreptul sa il refuz ? El nu are decat o mutatie in buletin , nu are nici o treaba cu contractul meu de la apartament. Ideea e ca nu stau sa imi bat capul cu instante ca sa ii revoace domiciliul in maxim 2 ani ii expira buletinul. dar vreau sa stiu ce as putea face ca sa ma asigur ca nu ma trezesc cu el la usa cu tupeu de ajung sa fac ceva ce as putea regreta apoi.
Nu va treziți cu el nicaieri ca nu are cum sa intre fara acordul dvs. Nu e vb de violarea a secretului corespondentei ca nu i-o cititi.
De anularea domiciliului se ocupa cei de la evidenta populatiei. Mergeti acolo si cereti asta. Spuneți ca nu locuieste
Deci pe mine asta ma intereseaza. chiar daca are mutatie nu are nici un drept de domiciliu fara acordul meu eu fiind propietarul apartamentului. Corect ?
O sa ma duc si la evidenta populatiei. multumesc pentru raspunsul prompt