avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sume retinute cf clauza 47. La un contract de lucrari, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sume retinute cf clauza 47. La un contract de lucrari, am de reținut garantie buna executie ...

La un contract de lucrari, am de reținut garantie buna executie 9.5 % + sume retinute cf clauza 47 din contract încă 10 %. Constructorul a deschis cont la trezorie unde sa virez cei 9.5 % , dar nu dorește sa mai deschidă încă un cont pentru sume retinute motivând ca ambele garantii sa fie virate în același cont.Este corect? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana2083 , utilizator 19:27, 28 August 2025
Garantiile si sumele retinute se efectueaza confrom prevederilor contractului. Daca in contract nu se prevede ca trebuie deschis cont diferit pentru fiecare obligatie, atunci nu poate fi obligat sa deschida un cou cont la trezorerie pentru retineri aferente aceluiasi contract.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2025
Octavian Gabriel Balahur, Consilier juridic
Multumesc

Octavian Gabriel Balahur a scris:

Garantiile si sumele retinute se efectueaza confrom prevederilor contractului. Daca in contract nu se prevede ca trebuie deschis cont diferit pentru fiecare obligatie, atunci nu poate fi obligat sa deschida un cou cont la trezorerie pentru retineri aferente aceluiasi contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea garantiei de buna executie adela.szekely adela.szekely Avem urmatoarea situatie: un contract de prestari servicii transport incheiat cu asocierea formata din patru societati care asigura transportul salariatilor. ... (vezi toată discuția)
Garantii de buna executie negut_dorina negut_dorina buna ziua,am si eu o intrebare sa facut o factura de vanzare pe garantie de buna executie cum o inregistrez? este facuta fara tva si se incaseaza prin banca la ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna executie si derularea contractului Diurpaneus Diurpaneus Am câteva întrebări privind garanția de buna execuție a contractelor de achiziții publice, deoarece nu am găsit o reglementare legala clara ... (vezi toată discuția)