avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul personal după ce am consumat 2 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul personal după ce am consumat 2 beri , ...

Am condus autoturismul personal după ce am consumat 2 beri , am acroșat un arbore de pe marginea drumului nefiind victime și fiind singur în mașină am plecat de la locul accidentului am băgat mașină în curte.La circa 45 de minute a venit politia și au zis că am lovit mașina că mă văzut un martor .Am recunoscut și am zis că am băut după pace am fost cu mașina în curte ,între timp până la venirea poliției am mai consumat alcool și vin a doua zi la post sa declar accidentul .Nu au vrut și m-au pus să suflu în etilotest unde a ieșit 1:29 am refuzat probele biologice deoarece nu fusesem oprit în trafic .Întrebarea este aveau dreptul să îmi pună etilotestul daca nu am fost oprit în trafic? Ce pot face sau daca sa mai întâmplat la cineva ?Sunt cercetat pentru refuz de probe biologice.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:26, 28 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avea dreptul, ati facut accident.

CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 337 -Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și ... Sarsy Sarsy Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și testat cu etilotestul,rezultatul fiind de 0,89 .refuzând să merg sa mi se recolteze probe ... (vezi toată discuția)
Permis marie12 marie12 am fost oprit in trafic baut mi saq suspendat permisu ,dar am refuzat sa suflu cit si proba biologica ,cit dureaza procesu si ce se poate intpla mai pot lua ... (vezi toată discuția)