Buna ziua,
pe vremea cand mai traia tatal meu si sora mea le-am dat bani ca sa-si poata cumpara apartamentele in care locuiau.
Intre timp tatal meu a decedat si apartamentul a fost mostenit de catre mama, sora mea si mine.
Dupa care a murit si sora mea iar cei 2 copii ai ei au mostenit, apartamentul surorii mele (pe buna dreptate), si cota parte de mostenire a surorii mele de pe apartamentul parintilor.
Nepotii mei au donat partea lor de mostenire de pe apartamentul parintilor in favoarea mamei mele.
Acum, insa, la o discutie intre mine si nepotii mei (copii surorii mele) si-au exprimat dorinta de a-si insusi mostenirea dupa decesul mamei mele.
Aceasta dorinta a lor au motivat-o invocand faptul ca sunt de parere ca merita aceasta caci au facut de foarte multe ori diverse servicii pentru bunica lor. Este drept ca au ajutat-o
mult, eu fiind mult in strainatate (dar avand grija sa trimit bani mamei mele, si nici pe nepoti nu i-am neglijat).
Din punctul meu de vedere mi se face o nedreptate prin faptul ca am dat bani pentru doua apartamente, ca la urma sa nu am niciunul intreg (daca se ajunge ca apartamentul sa fie
mostenit de mine + nepotii).
I-am spus mamei mele de discutia avuta cu nepotii mei si n-a fost deloc incantata de cele auzite. Intrebarea pe care dorim s-o punem: vor mostenii nepotii in urma decesului mamei o
parte din apartament? Daca da, cum pot fii eu unicul mostenitor?
Penru raspunsuri va multumesc anticipat!
Problema nu este că moștenesc, ci că la momentul la care ați dat banii nu ați vorbit cu un avocat să încheiați un act corespunzător. Mergeți acum să vorbiți, căci depinde mult de ce alte bunuri mai lasă mama, dacă face testament, ce menționează despre bani etc. În unele cazuri mama vă poate lăsa integral imobilul dv., în altele nu, trebuie făcute calcule.
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)