avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul meu i-a dat casa cu act de întreținere. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul meu i-a dat casa cu act de întreținere. Socrul a decedat. Cumnatul ...

Socrul meu ea dat casa cu act de întreținere.
Socrul a decedat.Cumnatul in mod normal a devenit proprietar.El sa inbonlavit a făcut AVC este divorțat are la randul lui 3 fete ele nu se îngrijește de elnici nul recunoaște.
Întrebarea este că dacă moare frați surorile lui au vreun drept la casa sau numai copii adica ele sa nu poate vinde casa.Sau trebuie atacat actul în instanță.
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 23:41, 30 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă fetele sunt concepute în timpul căsătoriei, ele sunt moștenitoare de drept
Dar grija de tatăl lor nu pot să aibă numai casa sa o vanda poate

adriandimitriu a scris:

Dacă fetele sunt concepute în timpul căsătoriei, ele sunt moștenitoare de drept

Leonardo70 a scris:

Socrul meu ea dat casa cu act de întreținere.
Socrul a decedat.Cumnatul in mod normal a devenit proprietar.El sa inbonlavit a făcut AVC este divorțat are la randul lui 3 fete ele nu se îngrijește de elnici nul recunoaște.
Întrebarea este că dacă moare frați surorile lui au vreun drept la casa sau numai copii
Adica ele sa nu poate vinde casa. Sau trebuie atacat actul în instanță.

Ce act sa atacați, cel de intretinere dintre socrul si cumnat? Conteaza cand a decedat socrul si daca sunteți in termen, daca puteti dovedi ca socrul nu a fost întreținut de cumnat.
Cumnatul nu are pensie? Mergeti la dgaspc si solicitati ajutor pt nevoile lui, poate il încadrează in grad de handicap

gi-jane2 a scris:

Ce act sa atacați, cel de intretinere dintre socrul si cumnat? Conteaza cand a decedat socrul si daca sunteți in termen, daca puteti dovedi ca socrul nu a fost întreținut de cumnat.
Cumnatul nu are pensie? Mergeti la dgaspc si solicitati ajutor pt nevoile lui, poate il încadrează in grad de handicap

Socrul a vrut să-i dare actul de întreținere deoarece nu a fost întreținut și a fost la mine timp de trei ani după care a decedat pot dovedi lucrul asta toată lumea știe.
Soția cumnatului a fugit cu altu au divorțat avea trei minore care le-a platit pensie alimentara.
După moartea socrului cumnatul sa inbonlavit sora lui mai mare la îngrijit 3 luni după care la adus la noi îl îngrijim de trei ani boala sa complicat a făcut cancer la vezica.
Întrebarea este se poate contesta în instanță actul de întreținere deoarece fetele acum nu vor să audă de el.Vor sa i vinda casa după moartea lui.Am uitat sa precizez că soacra nu a putut semna actul că era bolnava și nu era conștientă și au semnat doi martori.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2025
Leonardo70, utilizator

Alte discuții în legătură

Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema unui mosteniri carmen silva carmen silva buna ziua, sotul meu mai are un frate.Socrii care sunt in viata au o vila care urmeaza sa ramana sotului meu deoarece cumnatul a primit un apartament. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)