avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul meu i-a dat casa cu act de întreținere. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul meu i-a dat casa cu act de întreținere. Socrul a decedat. Cumnatul ...

Socrul meu ea dat casa cu act de întreținere.
Socrul a decedat.Cumnatul in mod normal a devenit proprietar.El sa inbonlavit a făcut AVC este divorțat are la randul lui 3 fete ele nu se îngrijește de elnici nul recunoaște.
Întrebarea este că dacă moare frați surorile lui au vreun drept la casa sau numai copii adica ele sa nu poate vinde casa.Sau trebuie atacat actul în instanță.
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 23:41, 30 August 2025
In acesta situatie este absolut necesar sa apelati la serviciul de asistenta sociala din localitatea in care locuiti pentru intocmirea unui dosar de handicap si, eventual, internarea intr-un camin pentru batrani. Tot asistenta sociala este cea care va decide ce demersuri sunt necesare pentru protectia bunurilor persoanei cu handicap. Legat de obligatiile celor trei fiice, da, au obligatia de ingrijire dar este necesara decizia instantei, ca atare tot directia de asistenta este cea obligata sa faca demersurile necesare daca acestea refuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema unui mosteniri carmen silva carmen silva buna ziua, sotul meu mai are un frate.Socrii care sunt in viata au o vila care urmeaza sa ramana sotului meu deoarece cumnatul a primit un apartament. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)