Buna ziua. Am o mare dilema. Tatal meu,singur la parinti,are nevoie de un certificat de mostenitor din partea mamei sale decedata in 1975 pentru a se putea desfasura succesiunea dupa bunicul sau,tatal mamei,pentru un teren arabil de 3ha. Dupa mama nu este absolut niciun bun mobil sau imobil,singura mostenire fiind acestee 3 ha. Cum ar trebui sa procedam pentru a obtine certificatul de mostenitor al tatalui? Multumesc frumos!
Stabiliti o intalnire cu notarul competent sa dezbata mostenirea - orice notar din judet - si mergeti cu documentele pe care le aveti. Daca ati pierdut un act de succesiune emis pe vremea comunismului, acesta se poate regasit in arhiva lasata de notariatele de stat - va indruma notarul unde sa faceti cerere.
Multumesc pentru raspuns. O ultima intrebare: daca ultimul domiciliu al mamei tatalui meu a fost in sect 5 Bucuresti,trebuie sa ma adresez unui notar din respectivul sector sau pot merge la oricare notar din Bucuresti?
Din cate cunosc trebuie sa fie din Bucuresti dar pentru a afla un raspuns corect este bine sa intrebati la Camera Notarilor Publici Bucuresti sau sa sunati direct la notarul pe care dvs il alegeti.
Succesiune
teoyorga
Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta:
tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)