Situația este următoarea: Când avea câteva luni părinții lui au divorțat și el a fost încredințat mamei. Când avea trei ani, mama lui a decedat într-un accident de mașină. Bunicii au intentat proces pentru ca autoritatea tutelară să-l încredințeze dumnealor, ceea ce s-a și întâmplat după un proces lung. Acum câțiva ani, când el a împlinit 18 ani, bunicii au făcut act de donație pentru casă și celelalte bunuri mobiliare și imobiliare, cu clauză de întreținere până la decesul dumnealor. Pe toată perioada au fost procese împotriva tatălui pentru pensia de întreținere, ceea ce a dus la o relație foarte tensionată a lui cu tatăl. Cu doi ani în urmă a decedat bunicul, iar de curând bunica. Tânărul nu locuia cu bunica, ci într-o altă localitate. Până în urmă cu ceva timp, toate documentele erau într-un loc pe care îl știau cu toții. Acum, după înmormântarea bunicii îi lipsesc hotărârile instanțelor. Nu s-a gândit să-și facă copii după aceste documente. Cum poate intra în posesia respectivelor hotărâri?
Vă mulțumesc pentru răspuns. El nefiind parte în proces, poate cere o copie a hotărârilor? Într-una dintre hotărâri este cel pentru care s-au judecat. Se face extras de grefă (sper că nu am greșit formularea)? Ce documente ar trebui să depună la arhiva instanței?
Doar în materie necontencioasă grefa instanţei este ţinută de obligaţia de a da curs cererilor oricăror persoane de a li se elibera copii de pe încheierea de şedinţă, de pe hotărâre sau dispozitiv sau de pe celelalte înscrisuri aflate la dosar.
Carte funciara
marianica
Sunt intr-o mare icurcatura in ceea ce priveste intabularea tatalui meu pe 3 amplasamente situate in intravilanul unei localitati din judetul Timis. Situatia ... (vezi toată discuția)
Mostenire
marybella7
Buna ziua, as dori un raspuns situatia urmatoare : in anul 2010 bunica din partea tatalui meu a decedat.Tatal meu este decedat din anul 1991 si a mai avut un ... (vezi toată discuția)