avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat un hectar de pământ spre folosință la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat un hectar de pământ spre folosință la cineva ...

Bună ziua Am dat un hectar de pământ spre folosință la cineva ,un vecin, deoarece nu voiam să rămână pîrloagă . Eu încasez banii de la APIA pt r.respectivul teren ,iar el îmi plătește impozitul la primărie pentru respectivul teren. El ar trebui să-mi dea și o cota parte din cultura pe care o cultivă în anul respectiv?
Depinde cum v-ati inteles . Dar sa stiti , subventia de la APIA se cuvine ( legal ) celui care cultiva pamantul , nu celui care e proprietar .
Depinde cum a fost înțelegerea inițială.Daca ar fi fost o arenda, încheiat un contract ,atunci ar fi trebuit ca arendasul sa primească subvenția de la APIA iar dvs o suma de bani sau o cota parte din recolta.Din punctul meu de vedere dvs sunteți pe plus,terenul e lucrat,luați niște bănuți,plus impozitul plătit.. etc..
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau pământul în arendă Mirela Ponomarenco Mirela Ponomarenco Bună ziua.Vreau sa dau pământul în arendă.Județul Dolj, Zona este în sudul Județului Dolj.Cate KG trebuie să primesc de exemplu de grâu pe ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda si subsidiile acordate de apia telemanegm@gmail.com telemanegm@gmail.com Buna ziua stimati domni. Ma numesc Petrache Teleman si sunt un nou utilizator pe site-ul Dvs. In 2008 am incheiat, in calitate de propietar al unei suprafete ... (vezi toată discuția)
Cine este indreptatit sa incaseze subventia de la apia aferenta saps? karbon karbon Buna ziua, As vrea sa stiu cine este indreptatit sa incaseze subventia de la APIA aferenta SAPS (Schema de Plata Unica pe Suprafata) in cazul in care ... (vezi toată discuția)