avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul este obligat sa iti dea pe loc o copie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul este obligat sa iti dea pe loc o copie a procesului ...

Polițistul este obligat sa iti dea pe loc o coperta a procesului verbal dacă tu l-ai semnat?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:32, 5 Septembrie 2025
Conform OG 2/2001, in principiu da, dacă agentul constatator este unul și același ce aplică sancțiunile.
Articolul 26
(1) Dacă agentul constatator aplică și sancțiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta se înmânează contravenientului, făcându-se mențiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, semnătura contravenientului nu atestă că este sau nu de acord cu conținutul PV, ci tocmai că a luat cunoștință de el și că a primit un exemplar. Tocmai ca să îl primească este semnătura.
Ultimele modele de PVuri menționează clar și acest fapt.
Dar nu am citit pv și nu știu ce scrie în el
Polițistul nu mi-a dat o copie.Verval a spus ca am avertisment după care am înțeles la telefon câteva zile mai târziu ca dosar penal

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu, semnătura contravenientului nu atestă că este sau nu de acord cu conținutul PV, ci tocmai că a luat cunoștință de el și că a primit un exemplar. Tocmai ca să îl primească este semnătura.
Ultimele modele de PVuri menționează clar și acest fapt.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a intocmit dosar penal nu se comunica copia dupa PV de sesizare.
Ca să primiți trebuie să semnați că primiți, v-am spus. Nu ați semnat, nu vă putea da.

Alte discuții în legătură

Proces verbal incheiat in lipsa a001122 a001122 ma poate lamuri cineva in ce condidii se poate incheia un proces verbal de constatare a contraventiei in lipsa? stima (vezi toată discuția)
Copie proces verbal Shadow_x3x Shadow_x3x Buna ziua. Daca pe un proces verbal de contraventie s-a semnat doar la rubrica de \"am luat la cunostinta\" si la \"contravenient\" nu s-a semnat, facandu-se ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal paolo_benotti_23 paolo_benotti_23 Buna ziua, As dori sa stiu daca constituie motiv de contestatie a procesului verbal \"rutier\" si eventual si textul de lege care permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)