avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul este obligat sa iti dea pe loc o copie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul este obligat sa iti dea pe loc o copie a procesului ...

Polițistul este obligat sa iti dea pe loc o coperta a procesului verbal dacă tu l-ai semnat?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:32, 5 Septembrie 2025
Am semnat procesul verbal fără obiecții dar nu am primit un exemplar.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Ca să primiți trebuie să semnați că primiți, v-am spus. Nu ați semnat, nu vă putea da.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere, nu este normal să se întâmple astfel. l-ați primit ulterior, ce s-a întâmplat?
Fie a fost o eroare, fie un abuz.
Ultimele acte normative în materie de procese-verbale ce consttă sancțiuni le găsiți aici: [ link extern ]
Ele nu sunt în domeniul rutier, însă nu este relevant, în domeniul rutier ele au aceeași mențiune în dreptul contravenientului din 2018 cel puțin. Se vede că în orice domeniu legislația e similară, efectele similare.
Este o singură semnătură unde scrie: am luat la cunoștință și am orimit un exemplar. Ca să știe contravenientul de ce semnează și că nu semnează că este de acord cu situația descrisă de agentul constatator.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati citit ca s-a intocmit dosar de cercetare penala si nu este vorba de un PV de contraventie ?
E cam aiurea ca persoana care a descchis subiectul nu stie/cunoaste sa explice in detaliu ce s-a intimplat si ce document a semnat.
În principiu, majoritatea PVurilor întocmite în cursul urmăririi penale la care se cere semnătura făptuitorului/inculpatului etc. urmează același principiu: nu semnezi, sigur nu primești. Suplimentar, în cursul urmăririi penale sunt unele PV încheiate numai pentru dosarul de cercetare și nu se comunică nimănui, acestea sunt acte de procedură, de îndeplinire a unor activități specifice.
Nu îmi este clar ce act este, în mod exact.
Macar daca dezvolta inițiatorul topicului ce anume s-a întâmplat, atunci s-ar putea intui daca e vorba de penal sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal incheiat in lipsa a001122 a001122 ma poate lamuri cineva in ce condidii se poate incheia un proces verbal de constatare a contraventiei in lipsa? stima (vezi toată discuția)
Copie proces verbal Shadow_x3x Shadow_x3x Buna ziua. Daca pe un proces verbal de contraventie s-a semnat doar la rubrica de \"am luat la cunostinta\" si la \"contravenient\" nu s-a semnat, facandu-se ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal paolo_benotti_23 paolo_benotti_23 Buna ziua, As dori sa stiu daca constituie motiv de contestatie a procesului verbal \"rutier\" si eventual si textul de lege care permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)