Buna ziua, mama mea trebuie sa faca succesiune asupra unor sume de bani si a unei gropi, unde sunt inmormantai sora ei si sotul ei, groapa este pe numele sotului, adica al cumnatului mamei. Notarul cere adeverinta cu valoarea gropii, insa de la cimitir cel cu care am vorbit cere certificat de mostenitor caci altfel nu elibereaza adeverinta oricui. Cum putem face rost de acea adeverinta, eu banui ca el vrea bani, caci a zis sa il sun cand ajung la cimitir la locul respectiv si sa vada actele din care reiese ca nu mai sunt alte rude supravietuitoare. Ce ma sfatuiti, cum poate mama obitne legal adeverinta?
Pai nu are certificat de mostenitor, tocmai am mentionat ca doreste sa deschida succesiunea pentru sumele de bani care erau ajutor de handicap al surorii ei decedate si groapa unde sunt inmormantati, notarul a cerut adeverinta cu valoarea groapei ca sa stie la ce se raporteaza, dar la cimitir au cerut certificat de mostenitor, ca altfel nu elibereaza adeverinta.
Mai am o intrebare va rog, daca sunteti amabila, pentru sumele de bani constand in ajutor de handicap ale susorii mamei, dupa decesul surorii, DGASPC ii cere certificat de mostenitor mamei, nu mai exista mostenitori, ea e singura ruda, atat, se poate la notariat face succesiune doar pe sumele de bani, nu si pentru groapa momentan?
Groapa de veci
Valentina43
Buna seara.
De curand mama a decedat.
Desi mama mea in viata fiind nu a stiut nimic.despre locul de veci al familiei ,decat ca el exista ..
La inmormantare ... (vezi toată discuția)