avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea trebuie sa faca succesiune pentru niște sume ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea trebuie sa faca succesiune pentru niște sume ...

Buna ziua, mama mea trebuie sa faca succesiune asupra unor sume de bani si a unei gropi, unde sunt inmormantai sora ei si sotul ei, groapa este pe numele sotului, adica al cumnatului mamei. Notarul cere adeverinta cu valoarea gropii, insa de la cimitir cel cu care am vorbit cere certificat de mostenitor caci altfel nu elibereaza adeverinta oricui. Cum putem face rost de acea adeverinta, eu banui ca el vrea bani, caci a zis sa il sun cand ajung la cimitir la locul respectiv si sa vada actele din care reiese ca nu mai sunt alte rude supravietuitoare. Ce ma sfatuiti, cum poate mama obitne legal adeverinta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate dezbate moștenirea doar pentru un bun, sigur.
Discutați cu un notar, este important, căci eu vă spun aici drepturi teoretice și legislație, în practică există situații neprevăzute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Groapa de veci Valentina43 Valentina43 Buna seara. De curand mama a decedat. Desi mama mea in viata fiind nu a stiut nimic.despre locul de veci al familiei ,decat ca el exista .. La inmormantare ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare gabrielavrondu gabrielavrondu Vara aceasta l-am inmormantat pe fostul meu sot. L-am ingropat eu deoarece nu mai avea nici un fel de rude in oras. Singura lui ruda apropiata, sora lui, este ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ... sandu.53 sandu.53 Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii ... (vezi toată discuția)