avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vin la dumneavoastră cu o cerere de informare și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vin la dumneavoastră cu o cerere de informare și clarificare ...

Vin la dumneavoastră cu o cerere de informare și clarificare juridică.

Soția mea este angajată la o firmă din Sibiu, iar aceasta urmează să intre în concediu prenatal în luna octombrie. Problema este că firma respectivă refuză să îi acorde zilele de concediu de odihnă aferente perioadei octombrie–decembrie, motivând că acestea nu i s-ar cuveni.

Vă rog respectuos să îmi comunicați:

1. Dacă salariata aflată în această situație are dreptul la zilele de concediu de odihnă corespunzătoare perioadei octombrie–decembrie, chiar dacă intră în concediu prenatal.

2. Care sunt pașii legali pe care trebuie să îi urmăm în cazul în care angajatorul refuză acordarea acestor drepturi.

Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin și pentru lămuririle oferite.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna - an cu prenatal + concediu maternitate adrhc adrhc Sotia intra in prenatal incepand cu 1 sept 2012; nasterea e estimata a avea loc pe 7 noiembrie. E angajata pe nedeterminat cu 22 zile concediu pe an; la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuate în 2015 din cauza concediului de risc maternal și concediului prenatal Ionela.. Ionela.. Bună seara! Am o întrebare legata de concediul de odihna neefectuat. În 2015 am avut următoarele perioade de concediu medical: 3-30 iunie 2015: 24 ... (vezi toată discuția)
Solicitare sprijin – suspendare contract pentru concediu de ... ErvinK ErvinK Solicitare sprijin – suspendare contract pentru concediu de creștere copil Vă rog să ne sprijiniți cu clarificarea modului în care trebuie să ... (vezi toată discuția)