Buna ziua, in casa parintilor mei nu locuieste nimeni. Cu toate acestea, primaria ma obliga sa platesc gunoiul pentru o persoana. In baza carei legi sunt obligata sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc? Multumesc mult!
In baza unei hotarari de consiliu local (HCL). Care este aceasta, depinde de localitatea dvs.
Sunt localitati/sectoare unde, chiar daca in acel imobil nu locuieste nimeni, prin hotararea consiliului local este obligatorie plata salubritatii pentru cel putin 1 persoana.
Puteti bineinteles contesta aceasta hotarare in instanta daca va considerati prejudiciat.
Multumesc pentru raspuns. Consider aceasta obligatie un abuz, de aceea nu voi plati. Si culmea ipocriziei este ca in declaratie specific ca nu sta nimeni acolo. Pentru ce sa platesc taxa de salubritate pentru o persoana daca nu locuieste nimeni in casa parintilor mei? Ce fel de hotarari sunt acestea? Normal ca m-as simti prejudiciata. Astept sa fiu data in judecata. Bataie de joc, ca la noi la nimeni.
Daca dvs considerati aceasta taxa un abuz, atunci contestati decizia de impunere. In primul rand formulati constestatie catre primarie, iar daca raspunsul nu va multumeste, mergeti in contencios administrativ.
Daca nu platiti, complicati si mai mult lucrurile:
- conform codului fiscal, datoriile se sting in ordinea vechimii lor. Prin urmare, cand platiti anul viitor taxele, riscati ca o parte din suma sa se duca pentru stingerea acestei datorii si nu pentru alte taxe, cum ar fi impozitul pe proprietate.
- intr-un final va veti gasi in situatia de a fi executat silit, moment in care aveti la dispozitie un timp foarte scurt pentru a contesta acest lucru. Si atunci va trebui sa lasati alte treburi si sa va ocupati cu prioritate de asta. Daca trece termenul pentru contestare, variante nu mai aveti la dispozitie. De asemenea, la sumele de plata se vor adauga si accesorii (dobanzi si penalitati) plus cheltuiala cu executarea silita, care nu e deloc de neglijat.
- ca sa reusiti sa va aparati eficient in caz de executare silita va trebui sa luati legatura cu un avocat (alta cheltuiala deloc neglijabila).
Deci sfatul meu este sa platiti dar sa contestati in scris aceasta hotarare intai la primarie si apoi in contencios administrativ. Avantajul e ca puteti face asta cand aveti timp, cu sau fara avocat sau eventual cu o implicare mai mica a unui avocat, nu presata de termenele de executare silita si nici cand aveti conturile blocate sau sechestru pe diverse bunuri.
Pana la urma dvs faceti cum vreti, dar sfatul meu e sa nu lasati mania in fata unui posibil abuz sa va intunece judecata.
Salubrizare
fidelia22
Buna ziua,
Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)