avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Fidejusorul poate achita creditul din proprie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Fidejusorul poate achita creditul din proprie initiativa?

Fidejusorul poate achita creditul din proprie initiativa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2025
gabrielaion, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielaion , utilizator 15:22, 11 Septembrie 2025
Codul Civil prevede faptul ca „fideiusorul nu este tinut sa indeplineasca obligatia debitorului decat daca acesta nu o executa”.

In speta, poate achita din proprie initiativa datoria.
Multumesc.

In cazul meu, debitorul (ruda cu mine) inca nu a ajuns in situatia sa nu posta achita. Dar este iminent.

Inainte de actiunea bancii, eu (fidejusorul) pot cere achitarea creditului din fonduri proprii?

Cornel Vasile a scris:

Codul Civil prevede faptul ca „fideiusorul nu este tinut sa indeplineasca obligatia debitorului decat daca acesta nu o executa”.

In speta, poate achita din proprie initiativa datoria.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus doar ca, poate achita din proprie initiativa datoria.
Buna ziua,
Banca mea nu accepta plata de la pers.fiz-fidejusor direct catre banca, ci doar prin conturile firmei debitoare-conturi blocate de ANAF.
Orice plata as face catre firma, se vor duce pe poprire.
Daca ma puteti consilia in relatia cu banca, accept un contract de consultanta.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine executare garantii si fidejusori Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Buna ziua, In urmatoarea situatie: credit pe firma care are 2 asociati. Ambii sunt fidejusori, si ambii au proprietati. Dar ecxista si o garantie ipotecara ... (vezi toată discuția)
Descarcarea fidejusorilor danutsim danutsim am fost propitarul unei firme care a intrat in faliment. Eu si sotia am semnat ca fidejusori la banca atunci cand societatea a luat un credit. Acum avem ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu fideiusor florin9302 florin9302 Cum pot scăpa pe cale juridica pe o proprie pe salariu, dacă am semnat în calitate de fideiusor un contract de credit pentru o cunoștință PFA care nu a ... (vezi toată discuția)