avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iubitul meu are un copil din alta relatie ( nu au fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iubitul meu are un copil din alta relatie ( nu au fost casatoriti). ...

Iubitul meu are un copil din alta relatie ( nu au fost casatoriti). Copilul sta in Ungaria cu mama, ea de acolo este. A recunoscut copilul la nastere si ii trimite bani lunar mamei pentru copil insa nu prin lege. Nu pastreaza deloc legatura cu copilul, acesta este minor.
Cat ar fi pensia alimentara? Daca s ar ajunge la judecata. Si se poate schimba numele de familie al copilului incat acesta sa treaca pe numele mamei?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:16, 8 Septembrie 2025
Buna ziua

Cat ar fi pensia alimentara? Daca s ar ajunge la judecata.

Daca il da in judecta, 1/4 din venitul net.

se poate schimba numele de familie al copilului incat acesta sa treaca pe numele mamei?

Nu. Doar daca face mama copilului demersuri de schimbare a numelui pe cale administrativa, dar e complicat.
Vedeți ce prevede legislația din Ungaria deoarece aceast se aplică,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume pe cale administrativa. gia1983 gia1983 in urma incredintarii copilului mie de catre lege ii pot schimba numele de familie desi copilul are numele tatalui dar eu sunt necasatorita.adia eu am un nume ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen pentru actiune in tagada paternitatii prescrisa annabela annabela Buna ziua. Sunt jurist la un ONG si ma dau in ceasul mortii sa gasesc un motiv temeinic pentru repunerea in termen a unei actiuni in tagada paternitatii. O ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternala cucustfn cucustfn buna ziua! dintr-o relatie de concubinaj sa nascut fiica noastra . eu nefiind in tara la data nasteri ei , pentru a o recunoaste , a ramas fara tata in ... (vezi toată discuția)