Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În timpul căsătoriei cu fostul soț, am plătit contravaloarea ...

În timpul căsătoriei cu fostul soț, am plătit contravaloarea unui teren, pentru care lui i s-a făcut de către vânzător o procură. Între timp, noi am divorțat și nu am făcut partajul, iar vânzătorul a decedat.
Fiul vânzătorului a vândut unei terțe persoane terenul cu acordul fostului soț, pentru a încasa el banii(soțul) și a nu intra în patrimoniul de la partaj.
Menționez faptul că, atât procura, cât și actul de vanzare-cumparare s-au incheiat la același notar. Nu este un abuz/ilegalitate din partea notarului?!?! Cum pot acționa mai departe?????
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:34, 10 Septembrie 2025
Buna ziua, daca titlul de proprietate era pe numele sotului, cum a vandut fostul proprietat terenul?
Trebuie studiate actele: contractul si procura.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2025
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Dupa un divort la notar fara partaj se face partaj daca bunul a fost vandut? misudani misudani Buna ziua. Dupa un divort la notar am vandut casa cu procura de la fosta. Avem doi copii care sunt la fosta. Nu am facut acord de partaj atunci. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare viorel10 viorel10 In 2004 am cumparat o casa cu teren de la o persoana care era divortat din 1999 si avea titlul de proprietate pe numele lui facut in 2002.Totul s-a facut ca la ... (vezi toată discuția)