avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc într-un bloc în care majoritatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc într-un bloc în care majoritatea locatarilor ...

Bună ziua!
Locuiesc într-un bloc în care majoritatea locatarilor sunt tineri și au copii mici. În această vară, în curtea blocului s-a construit un adăpost pentru biciclete și trotinete, în urma unei hotărâri a asociației din aprilie 2023. Locatarii nu au fost anunțați că se va începe realizarea acelei construcții după doi ani de zile.
În acea hotărâre la punctul ”discuții”, se amintea că pentru biciclete și trotinete (care în acel moment erau plasate în holul de la parter) se va construi o ”copertină”, fără niciun alt comentariu, cine va beneficia, cum va fi platită construcția, când se va realiza.
Eu locuiesc în acest bloc din mai 2024. Eu am 58 de ani și locuiesc cu mama mea de 82 de ani. Nu am niciun motiv să utilizez acea construcție vreodată, totuși în factura de întreținere apare suma de 150 de lei pentru plata materialelor și manopera acestei construcții.

Întrebarea mea este dacă construcția respectivă poate fi considerată ca lucrare de întreținere a blocului care trebuie să fie suportată de toți locatarii și dacă sunt obligată să plătesc această sumă?

Mai sunt vecini în bloc care nu sunt de acord cu plata pentru această construcție dar ceilalți au declarat că suntem ”cârcotași” și răuvoitori.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:03, 9 Septembrie 2025
Puteți sesiza președintele de asociație, în scris, in maxim 10 zile de la afișarea listelor și cere explicații. E obligat sa răspundă in maxim 10 zile.
Dacă s-a votat, legal, in AG, va trebui sa vă adresați instanței, pentru anularea hotărârii de AG, presupunând ca hotararea e ilegală. Până la anulare vă trebui sa achitați sumele de pe lista de cheltuieli de întreținere.
Mulțumesc!
Și construcția în sine este ilegală, pentru că sigur nu are sutorizație de construcție și nici alte documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari mi-a impus să plătesc taxe pentru cățel atât ca pentru o persoană, cât și ca animal de companie. este corect? TatianaMaxim TatianaMaxim Buna seara,am si eu o intrebare care ma macina de foarte mult timp,legat de asociatia de locatari care m.a pus sa platesc catelul ca si persoana si pe langa ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii-asociatia locatari irinastan irinastan Buna seara! Locuiesc de 6 ani intr-o garsoniera si pana de curand credeam ca sunt cu plata datoriilor, catre asociatia de locatari, la zi. Luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Contestatie suma intretinere Monica G. Monica G. Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie: in Adunarea Generala din acest an, s-a aprobat zugravirea scarii si alte reparatii de genul, fara a se specifica ... (vezi toată discuția)