Bună ziua ,am două mastectomii prima in anul2014 și a doua anul acesta in luna Martie,am depus la sectorul 4 pentru acordarea certificatului de handicap și a fost respins ,deoarece nu există recidiva .Dar eu întreb cum nu este recidiva dacă a reapărut boală la al doilea sân.Mă lupt cu limfa pentru care plătesc ședința săptămânal 200 de lei ,plus din cauza tratamentului cu depresia.Nu înțeleg cum în acesta comisie care este formata din medici de familie,și care primesc referat de la oncolog ,psihiatru și psiholog au aceasta putere de a respinge un dosar a unui om trecut de doua ori prin cancer iar în prezent fac tratament, plus cel de depresie.?
Ei consideră că e un nou cancer deoarece a apărut la al 2-lea sân.
Dumneavoastră aveți termen de 30 zile calendaristice, să depuneți contestație la Comisia superioară.
Rezultatul contestației nu vi-l poate prognoza nimeni.
Cu tot regretul , nu e o recidiva . Daca , dupa prima mastectomie , cancerul nu a recidivat timp de 5 ani , se considera ca ati fost vindecata ( asa e considerat la boala oncologica ) . La al doilea san , este o boala noua , fara legatura cu prima .