avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua ,am două mastectomii prima in anul2014 și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua ,am două mastectomii prima in anul2014 și a doua ...

Bună ziua ,am două mastectomii prima in anul2014 și a doua anul acesta in luna Martie,am depus la sectorul 4 pentru acordarea certificatului de handicap și a fost respins ,deoarece nu există recidiva .Dar eu întreb cum nu este recidiva dacă a reapărut boală la al doilea sân.Mă lupt cu limfa pentru care plătesc ședința săptămânal 200 de lei ,plus din cauza tratamentului cu depresia.Nu înțeleg cum în acesta comisie care este formata din medici de familie,și care primesc referat de la oncolog ,psihiatru și psiholog au aceasta putere de a respinge un dosar a unui om trecut de doua ori prin cancer iar în prezent fac tratament, plus cel de depresie.?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:50, 10 Septembrie 2025
Ei consideră că e un nou cancer deoarece a apărut la al 2-lea sân.

Dumneavoastră aveți termen de 30 zile calendaristice, să depuneți contestație la Comisia superioară.
Rezultatul contestației nu vi-l poate prognoza nimeni.
Cu tot regretul , nu e o recidiva . Daca , dupa prima mastectomie , cancerul nu a recidivat timp de 5 ani , se considera ca ati fost vindecata ( asa e considerat la boala oncologica ) . La al doilea san , este o boala noua , fara legatura cu prima .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un avocat sa ma ajute in legatura cu incadrarea gresita a gradului de handicap Adinaalejandra Adinaalejandra Buna ziua. Sunt pacienta oncologica stadiul 4 cu prognoztic rezervat. Ideea ca pana acum am avut handicap accentuat dar boala mea s a agravat in ultima ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt pacient oncologic, mastectomie san stâng și ... Elena Iacob Elena Iacob Bună ziua! Sunt pacient oncologic, mastectomie San stâng și scos 2 ganglioni axiali, facut chimioterapie,operatie, radioterapie. Am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala marinela43 marinela43 As vrea sa să vă pun câteva întrebări și va rog sa mi spuneți dacă exista vreo rezolvare. Sunt în pensie de boala încă din tinerețe pt ca am avut ... (vezi toată discuția)