avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am posibilitatea unui avocat și doresc sa întru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am posibilitatea unui avocat și doresc sa întru în casa ...

Nu am posibilitatea unui avocat și doresc sa întru în casa soțului meu decedat pentru a lua lucrurile copiilor.In aceea curte soțul a cumpărat jumătate din tot ce este pe acel teren de la o mătușa și cealaltă jumătate aparține socrilor.Noi am muncit împreună 9 ani și am construit casa,am rămas cu rata.După moartea soțului m am mutat cu chirie împreună cu copii în alta localitate iar când am vrut sa revin sa iau lucruri personale din casa noastra socrii nu-mi dau acces în curte.Ma poate ajuta politia sa am acces la jumătatea moștenită de la sot pana am posibilitatea de a plăti un avocat?mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:14, 12 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți dreptul să intrați cu forța în casa soțului.
Trebuie să dezbateți succesiunea după soț.
Dacă socrii au ei grijă de casă, nu puteți intra fără acordul lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doresc sa întru în casa soțului meu decedat pentru a lua lucrurile copiilor

puteti cere sprijin politiei din localittae. Daca socrii nu sunt de acord, trebuie revendicate in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o mare problema legata de casa elymeris elymeris In anul 1999,cand s-a casatorit baiatul meu,cumnatul meu,fratele sotului a venit la noi si ne-a rugat sa cumparam casa de la el si sa las in casa mea ,in ... (vezi toată discuția)
Moºtenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi;pentru deschiderea succesiunii după moartea soţului, este nevoie să se facă şi succesiunea socrului- acesta a murit acum 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Succesiune, posibilitate conservare investitie alexandras2101 alexandras2101 Poate fi anulata o succesiune? Acum 30 de ani, bunica si bunicul au construit o casa pentru matusa (fiica lor), dar care a ramas pe numele bunicii. Apoi, ... (vezi toată discuția)