avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Protectia datelor în instituțiile publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Protectia datelor în instituțiile publice

Protectia datelor în instituțiile publice.
Buna ziua! In consilier local poate solicita date despre funcționarii publici cu privire la numele și prenumele acestuia, funcția acestuia și venitul exact obținut într-o anume luna? Poate solicita concret atribuțiile pe care le are acesta în cadrul unui proiect PNRR?
Va mulțumesc pentru orice răspuns care include și un temei legal.
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 14:43, 30 Septembrie 2025
Bună ziua,
Nu se poate solicita numele, prenumele și venitul exact al unui funcționar public, întrucât aceste date reprezintă date cu caracter personal, protejate de GDPR și de legea 190/2018, care prevăd confidențialitatea datelor cu caracter personal.
În schimb, informațiile despre funcția și atribuțiile generale ale funcționarului, inclusiv rolul său într-un proiect PNRR, sunt informații de interes public și pot fi comunicate, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta a primăriei este sau nu de interes public, ... Manguroberto@gmail.com Manguroberto@gmail.com Condica de prezenta a primăriei este sau nu de interes public, căci eu am primit răspuns ca nu este informație de interes public. (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate ContSters117899 ContSters117899 buna ziua, As dori sa stiu daca este posibil ca obiectul contractului de munca sa fie considerat informatie confidentiala? mai exact, functia si atributiile ... (vezi toată discuția)
Furnizare informații presa referitor la date cu caracter personal MioaraOancea MioaraOancea Pot furniza, la cererea presei conf. Legii 544/2001, numele și prenumele membrilor comisiei de malpraxis constituita la nivel de direcție de sanatate ? (vezi toată discuția)