avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am un contract de leasing pe firma. ratele sunt ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am un contract de leasing pe firma. ratele sunt achitate la zi ...

Am un contract de leasing pe firma. ratele sunt achitate la zi dar firma este in faliment. Firma este cu datorii la ANAF. Intrebarea este daca ANAF-ul poate sa imi ia masina, mai am 15 rate de achitat
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2025
Marci58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marci58 , utilizator 17:15, 16 Septembrie 2025
Buna ziua

Proprietarul masinii este firma de leasing, nu firma dvs. Firma dvs este utilizator. Deci deocamdata ANAF nu poate executa silit firma pentru acea masina.

Problema va aparea la finalul perioadei de leasing. De asemenea, in functie de cum e folosita masina, se poate dispune si angajarea raspunderii patrimoniale a administratorului
De fapt astazi am primit urmatorul mesaj de la o firma de colectare/recuperare bunuri ,, Buna ziua!Urmare a discuției telefonice, privind contractul de leasing încheiat între ............., atașat va trimit notificarea de denuntare inițiată de administratorul judiciar și împuternicirea.
Conform contractului aveti obligatia predarii bunului finantat prin contract. Urmeaza sa convenim impreuna data si locul predarii,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto mitrofan emilia mitrofan emilia ce se poate intampla daca nu se platesc facturile la scadenta ? Sunt sunat si amenintat ca mi se rezilieaza contractul si vine sa ia masina pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Insolventa mireacaty mireacaty Buna ziua , Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile . Prin vanzare s-a ... (vezi toată discuția)
Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)