Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt executat silit vizavi de pensia alimentara a copiilor

EXECUTARE SILITA DE CE?

Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am primit o instiintare cum ca sunt executat silit vizavi de pensia alimentara a copiilor. Mentionez ca lunar am trimis suma corecta pentru pensia alimentara a copiilor si la termen pe cardul fostei sotii. (am dovezile pastrate). Am de platit la executor o anumita suma cheltuieli de executare eu fiind debitorul. Dar daca eu nu am nici un debit, nu am nicio restanta, totul e platit cum se poate sa fiu executat. Mie mi se pare ca este un abuz. Va rog explicati-mi si mie ce inseamna asta si ce este de facut? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:41, 17 Septembrie 2025
Mergeți cu dovezile la avocat sau la executor.
Am fost la executor și mi a zis că debitorul plătește taxele de executor. Dar debit nu există. Mi a zis executorul să vorbesc cu creditoarea să fie de acord să plătească ea. Ce este asta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura rezolvare este să faceți urgent la JUDECĂTORIE contestație la executare, prin care să cereți instanței să anuleze executarea silită.
Cereți și suspendarea executării silite.

Atenție'! Aveți termen de doar 15 zile calendaristice, după care nu mai puteți face nimic.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2025
Dapix, utilizator
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administrativ executorul nu are competenta de a constata ca de fapt va achitati datoriile.

Doar instanta este in masura sa constate lipsa oricarui debit restant, prin intermediul unei contestatii la executare, introdusa in termen de max 15 zile de cand ati primit adresa de instiitare/poprire de la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - cuantum poprire pe salariu mihai1986 mihai1986 Buna ziua. Acum 5 ani am facut o greseala imensa cu un card de credit primit mai mult decat usor de la o institutie bancara..din pacate, varsta si anturajul ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Calculul termenului contestației la executare Adevar2 Adevar2 Bună seara! Va rog respectuos să mă sfătuiți in următoarea situație de fapt:In 2004 o vecină a cumpărat electrocasnice in valoare de 20 mil.lei ... (vezi toată discuția)