Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot convinge un colocatar sa isi igienizeze spatiile detinute in exclusivitate?

Buna ziua,
Doresc un sfat/opinie cum pot convinge un co-locatar sa isi igienizeze spatiile detinute in exclusivitate (mucegai - de nu se poate intra pe etaj) si schimbarea instalatiei electrice ( este cea originala pe aluminiu, cu legaturi improvizate, izolatia fiind inexistenta in multe locuri)
Multumesc pentru ajutor.

Nu avem asociatie de proprietari*
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
vlavali, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlavali , utilizator 13:16, 19 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați prima data o discuție amiabila,apoi sesizări către DSP și Pompieri eventual și politia locala.Daca este amendat poate se hotărăște sa renoveze etc.Puteti încerca să contribuiți și dvs financiar măcar la zugrăvirea,igienizarea spatiilor respective dacă sunteți direct interesat.In instanta rezultatele sunt discutabile atât timp cât nu ați suferit un prejudiciu efectiv..
Va multumesc pentru raspuns,
De peste un an tot discutam…
Voi formula ceva adrese catre Dsp si pompieri.
Nu am suferit prejudicii inca, insa efectul mucegaiului asupra sanatatii este devastator (nu imi permit sa risc). Vizavi de instalatia electrica, pericolul unui scurtcircuit este iminent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea garantiei din chirie, am fost nevoit sa plec deorece apartamentul nu mai era locuibil CezarAS CezarAS Buna ziua, Am o problema destul de mare in legatura cu recuperarea unei chirii. Aproximativ acum doua saptamani am fost plecat doua zile de acasa. Cand am ... (vezi toată discuția)
Neincalzirea unui apartament in condominiu lnstefan lnstefan Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza ... (vezi toată discuția)
Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)