avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de apel

Cerere de apel

Aș dori dacă se poate va rog să primesc un răspuns la următoarea situație nițel cam complicată: în ultima zi a termenului de apel am trimis un email la instanță la dosar cu cererea de apel atașată email ului într un fișier. Din câte am înțeles fișierele adăugate email urilor trebuie să fie în pdf. În cazul meu am salvat in PDF cererea de apel cuprinzând trei pagini.După ce am făcut fișierul în PDF cu cererea de apel am trimis pe WhatsApp unei cunoștințe fișierul PDF pentru a citi cererea de apel și a mă sfatui. Ulterior, la momentul trimiterii email ului cu fișierul PDF care conține cererea de apel am procedat astfel: rămânând în istoricul conversațiilor de pe WhatsApp fișierul PDF pe care i l am trimis cunoștinței mele pentru a l citi am preluat acel fișier PDF care conține cererea de apel din istoricul conversației mele cu acea persoană și l-am atașat email ului pe care l am trimis la judecătorie. După trimiterea e mailului ,am primit în locul unui email de confirmare, un email prin care eram înștiințată că a fost respins de la înregistrare emailul meu deoarece nu respectă condițiile necesare pentru a fi înregistrat la instanță în sensul că nu conține fișier PDF așa cum prevede legea. După primirea e mailului de respingere am trimis un nou email la care am atașat în format PDF fișierul care conținea cererea de apel ,de data aceasta intrând pe email și apăsând pe pictograma agrafă pentru a atașa fișierul PDF din fișierele mele și nu cum am procedat data trecută preluând acel fișier PDF din discuția de pe WhatsApp cu acea cunoștință la care am trimis fișierul spre a studia. La primul e mail trimis, deși în WhatsApp fișierul era în PDF după ce am trimis emailul ,fișierul atașat email ului nu a fost PDF ci DOC PDF., apărând pictograma caracteristică PDF lângă cuvîntul DOC. În schimb la cel de al doilea e mail trimis fișierul atașat apărea într adevăr PDF. Problema este că e mailul respins de la înregistrare a fost depus în ultima zi a termenului prin intermediul poștei electronice iar celălalt e mail care a fost înregistrat și a avut fișierul atașat în PDF a fost depus în afara termenului. Acum mă aștept ca din cauza faptului că cel de al doilea e mail a fost înregistrat în afara termenului instanța să invoce excepția tardivității apelului neținând cont că nu a fost vina mea că fișierul de pe WhatsApp care l am salvat în PDF și pe care l am trimis prin intermediul primului email a apărut în evidența instanței în email ca PDF DOC și a fost respins de la înregistrare. Dacă mă puteți sfătui vă rog ce aș putea face sau invoca pentru a se ține cont de email ul trimis în termen care deși are fișierul atașat din conversația pe WhatsApp în PDF ,în e mailul recepționat de către instanță fișierul este PDF DOC ? Nu este vina mea că prin trimitere s a convertit de la PDF la PDF DOC! Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 15:32, 22 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este o situație complicată dar ar trebui luat în seama apelul în termen.
Rămâne de văzut ce va face instanta.
Va trebui sa dovediți ca este același apel.

București 2025
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună ziua! Mulțumesc din suflet pentru răspuns! Mi-ați dat o speranță ca s-ar mai putea face ceva în legătură cu apelul ,dar după cum ați spus ,rămâne de văzut ce va face instanța ,deși dacă ar respinge apelul, mi se pare ca s-ar face discriminare,deoarece toți avem dreptul la o justiție corectă chiar dacă nu știm să trimitem un email cu un fișier PDF " prin atașare directă " la email șa cum scria în emailul prin care am fost înștiințată că mi-a fost respins de la înregistrare și în care au fost invocate prevederile articolului 94 indice 1 alineatul 1 din hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr 3243/2022 ,câtă vreme exista decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție numărul 45/2020 si din punctul meu de vedere în Codul de Procedură Civilă nu se face referire
la tipul de fișier si modalitatea prin care
acesta poate fi atașat unui email pentru a transmite documente la dosar si a fi luat în considerare si nici "sancțiunile " pentru trimiterea unui email cu un fișier atașat neconform cu prevederile articolului 41 indice 1 aliniat 1 din hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii numărul 3243/2022. Spun asta cu atât mai mult cu cât pot dovedi că este vorba de același apel cu același conținut.
Da, primul apel a fost depus în termen în ultima zi a termenului prin intermediul email ului ,iar al doilea apel a fost depus ca urmare a respingerii de la înregistrarea primului email . Ambele cereri de apel au același conținut și o pot demonstra printr-o filmare pe care o s-o fac și o să o încarc pe un dvd-r, filmare din care rezultă cum a fost trimis primul e mail , faptul că a fost atașat un fișier PDF din whatsapp si de asemenea voi arata conținutul fișierului mai precis cele trei pagini ale apelului,accesînd fișierul si derulînd paginile. De asemenea, la fel voi face și cu cel de al doilea e mail cel care s a înregistrat la judecătorie și sper ca prin dovedirea faptului că fișierele atașate au același conținut fiind vorba de o singură cerere de apel fapt care reiese și din consultarea semnăturilor și aranjarea lor în pagină, fiecare pagină a apelului fiind semnată, instanța va înțelege că am dreptul la justiție chiar dacă s a produs o mică greșeală la momentul trimiterii primului email.Mulțumesc încă o dată!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, este o situație complicată dar ar trebui luat în seama apelul în termen.
Rămâne de văzut ce va face instanta.
Va trebui sa dovediți ca este același apel.

București 2025

Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
danalida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare anemona34 anemona34 un raspuns la intampinare se poate depune electronic? (vezi toată discuția)
Program "kogalniceanu" jeorj jeorj stie cineva, cum se incarca mai multe pagini scanate (de exemplu balantele, bilanturile) in acest ... (vezi toată discuția)
Salvare d.112 ptr.unitatea fiscala camicami camicami Am completat D.112,validata,fara erori,dar nu stiu de unde si cum sa o salvez pe stick ptr.unitatea fiscala. Ce denumire trebuie sa aiba fisierul salvat ? ... (vezi toată discuția)