avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda termen 15 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda termen 15 zile

Buna ziua,
Am primit o amenda in 04 09 2025., cuposibilitatea de a achita jumatate din minim in termen de 15 zile.
Care este ultima zi in care pot/puteam plati amenda?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:25, 25 Septembrie 2025
Buna ziua

Azi este ultima zi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ultima zi ar fi fost 19 septembrie.
Cred totusi ca @Bogdan Gri are dreptate. 4.09 nu se pune urmeaza 15 zile ale termenului si cum 20 septembrie cade intr-o sambata, puteti azi 22, zi lucratoare,, sa achitati amenda la jumatate din minim.
fixarea termenului, aceasta va ține seama și de natura urgentă a procesului.
Articolul 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socotește pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește;
3. când termenul se socotește pe săptămâni, luni sau ani, el se împlinește în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlinește în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
latka, utilizator
POTI TE ROG SA IMI SPUI CARE ARTICOL SI LEGE ITI SPUNE CA NU SE IA IN CONSIDERARE ZIUA PRIMIRII SI NICI ULTIMA ZI IN A SE PLATII O AMENDA IN TERMEN DE 15 ZILE?SE SPUNE CA A TUNCI CAND PRIMESTI O AMENDA PRIN POSTA SE IA DE BAZA DATA PRIMIRII DE PE PLIC SI CALCULEZI DE LA DATA PRIMIRII PANA IN ULTIMA DE TIMP DE 15 ZILE....MAI CONCRET...O AMENDA PRIMITA PE DATA DE 10.09.2025 ULTIMA ZI AR FI 24.09.2025 FARA PRIMA SI ULTIMA ZI CUM SPECIFICI ACOLO FARA ARTICOL LEGE ETC...
Pai n-ati citit ce scrie ceva mai sus de mesajul dvs. ? E un articol din codul de procedura civila. Asta e "legea". Si nu mai "tipati" la mine cu majuscule.

Alte discuții în legătură

Hotarari atacate în termenul de 15 zile ranedo ranedo Buna ziua! Cum se numara termenul de 15zile,lucratoare,calendaristice? Ex. -11 august 2017-data primirii Hotararii; -30 august 2017-data actiunii in ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza ? ContSters382135 ContSters382135 Instanta spune : \" cu apel in 10 zile de la comunicare \" . Cum se calculeaza ? CALEDARISTIC sau LUCRATOARE ? (vezi toată discuția)