avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calculul termenului de depunere a unei contestatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calculul termenului de depunere a unei contestatii

Buna ziua,
pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o;
-contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot calcula cele 15 zile,urmeaza sa o depun prin posta
multumesc
Cel mai recent răspuns: ELENA VASILE - Birou de Mediator , Mediator 11:53, 8 Septembrie 2014
Termenul cuprge de la data la care ati primit documentul contestat. In cazul transmiterii prin posta, calculul termenului incepe de la data inscriptionata pe plic. Contestatia trebuie depusa in 15 zile si este depusa in termen daca cel tarziu in ultima zi este depusa la posta, fara a avea importanta in cat timp ajunge la destinatie.
Buna ziua,

dvs. trebuie sa calculati 15 zile de la data primirii, nu se intra in calcul prima zi, adica data primirii si nici ultima zi, adica cea de-a 15-a zi, expedierea trebuie facuta inauntrul celor 15 zile, dovada expedierii se face cu stampila postei.

Conform Art. 181 - NCPC:

Calculul termenelor

(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:

1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;

2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;

3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.

(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul termenului de 15 zile în care pot sã depun o contestaþie la instanþã cypyk cypyk buna ziua, va rog sa-mi indicati si mie cu exactitate cand e ultima zi de a depune contestatia la executare, la instanta daca somatia am primit-o in data de 5 ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata trimisa pe fax; calcul termen/tardivitate ContSters22096 ContSters22096 A. in 17.10.2016 X primeste un inscris/o notificare pe care o poate contesta in 10 zile de la comunicare. cand se implineste termenul? care e ultima zi in care ... (vezi toată discuția)