Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru a construi pe limita de proprietate ar trebui ...

Buna ziua!
Petru a construi pe limita de proprietate ar trebui sa obtin o declaratie notariala din partea vecinilor.
Vecinii, din relatari, ar fi depus o solicitare de obtinere a proprietatii prin legea 112 dar nu au obtinut dreptul de proprietate (si nu stiu daca il pot obtine).
Cum as putea proceda astfel incat sa evit retragerea minima (prevazuta prin regulamentele de urbanism, care e probabil de 3 metri in Bucuresti)?
Multumesc.
Întâi verificați un certificat de urbanism și apoi, dacă e cazul, întrebați când aveți în față problema concretă, nu eventuală. Soluția depinde de reglementările locale de urbanism și caracteristicile terenului, nu există o soluție generală de ocolit dispozițiile de regulamentare locale.
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Avem certificat de urbanism prin care se solicita PUD.
La una din etapele PUD s-au solicitat aceste declaratii notariale (e vorba de 2 vecini; (doar ,unul nu are acte de proprietate).

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Întâi verificați un certificat de urbanism și apoi, dacă e cazul, întrebați când aveți în față problema concretă, nu eventuală. Soluția depinde de reglementările locale de urbanism și caracteristicile terenului, nu există o soluție generală de ocolit dispozițiile de regulamentare locale.

Regret, nu am date suficiente, trebuie văzut de ce PUD, ce zonă este, discutați cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa imi construiesc un garaj in fata casei. Pentru acest lucru am inceput demersurile pt a obtine o autorizatie de construire. Am obtinut ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)