avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire prin testament de la unchi si matusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire prin testament de la unchi si matusa

Mostenire prin testament de la unchi si matusa.
Am testament atat de la unchiul cat si de la matusa prin car sunt legatar universal conform cod civil 1055. Cu acest testament am dreptul sa scot banii din cont bancar al defuncului?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:21, 22 Septembrie 2025
Nu, este necesar un certificat de moștenitor.
Buna ziua ,

Trebuie dezbatuta succesiunea testamentara, in baza testamentului emis.

Succesiunea este deschisa prin moarte, deci doar dupa moartea rudelor dumneavoastra veti putea dezbate mostenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament roxandrei roxandrei Buna ziua, sunt posesoarea unui testament cu ,,titlul universal conform art. 894 COD CIVIL''pentru bunuri mobile de la sora mamei.Mentionez ca suntem 3 frati ... (vezi toată discuția)
Testament legea 10/2001 - cont bancar Uranus1984 Uranus1984 In anii \'90, o persoana fara copii, fara sot, fara frati si parinti lasa prin testament ca in cazul decesului ei, toate imobilele nationalizate ce au ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)