Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovedirea legăturii de rudenie cu bunica mea

Bună ziua. Cum pot demonstra legătura de rudenie cu bunică-mea?
- Am certificatul de naștere al tatălui meu, însă acolo bunica are numele de căsătorie, ulterior a divorțat și acum are numele de fată.
- Și mai am certificatul meu de naștere.

Certificatul de deces al tatălui meu l-am pierdut. Mă pot ajuta cei de la Evidența Populației?

Mersi
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
M168txx, utilizator
Cel mai recent răspuns: M168txx , utilizator 21:37, 22 Septembrie 2025
Cu: Certificatul dvs de naștere (și de căsătorie, daca v-ati căsătorit și aveți alt nume)
Certificatul de naștere al tatălui
Hotărârea de divorț a bunicii
Certificatul de deces al bunicii
Mulțumesc pentru răspuns.
Bunica nu e decedată, însă a rupt legăturile cu tatăl meu, nu am cunoscut-o niciodată. Nu am hotărârea de divorț a bunicii.

raluk0207 a scris:

Cu: Certificatul dvs de naștere (și de căsătorie, daca v-ati căsătorit și aveți alt nume)
Certificatul de naștere al tatălui
Hotărârea de divorț a bunicii
Certificatul de deces al bunicii

M168txx, utilizator
Nu aveți dreptul la informați privind datele personale ale bunicii.
Numai dacă vi le dă ea cât trăiește.
Dapix, utilizator
Am înțeles. Mulțumesc pentru răspuns.
Știți măcar unde a dat divorț? Sau la ce Primarie s-au căsătorit bunicii?

Alte discuții în legătură

Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)
modificare certificat de nastere veronica ilie veronica ilie Buna ziua, M-am nascut in 1969. In momentul nasterii, parintii mei nu erau casatoriti. Si m-ai mult decat asta, mama era casatorita cu o alta persoana, cu ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces matusa gmih gmih Buna ziua! Ce documente doveditoare ar trebui sa prezint la Serviciul de stare civila pentru a obtine un duplicat al certificatului de deces al matusii ... (vezi toată discuția)