avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot afla date despre tata?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot afla date despre tata?

Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste...
Exista vreo modalitate oficiala prin care pot afla aceste informatii?
Mentionez ca nu stiu despre el decat numele si anul nasterii care apar pe certificatul meu de nastere ...la primaria unde s-a inregistrat nasterea nu exista mai multe informatii legate de tata decat cele pe care le stiu respectiv numele si varsta cand eu m-am nascut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati cu datele pe care le aveti la Serviciul de Evidenta Populatiei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti o cerere la Evidenta Populatiei de care apartineti in care scrieti ce stiti despre tatal dvs. si anexati la ea copie dupa certificatul de nastere. Veti plati o taxa care difera in functie de volumul de munca pe care-l presupune rezolvarea ei.

Pentru a vi se comunica domiciliul sau este nevoie de consimtamantul dumnealui. Daca nu si-l da tot ce vi se va spune va fi ca este in viata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.
Sa va spun pentru ce imi trebuie.
Am nevoie sa aflu locul nasterii lui si daca a fost casatorit cu mama mea unde si cand.
Nu ma intereseaza nimic altceva.
Oricum este mort sigur de cand eram eu foarte mic dar nu mai stiu in ce an a decedat(perioada 1950-1960).
Nu am nicio alta informatie despre el.
Pe certifcatul meu de nastere mama apare casatorita cu el (a decedat si ea),a facut notarul adresa la locul ei de nastere pentru extras de uz oficial si nu apare casatoria dintre mama si tata (mentionez ca apar toate celelalte casatorii ulterioare ale mamei).
Imi trebuie o dovada pentru a face legatura de nume al mamei de pe certificatul meu de nastere cu numele mamei de pe certificatele de nastere a fratilor mei la dezbaterea succesiunii dupa mama noastra.
Credeti ca pot afla astfel de date de la Evidenta populatiei?
Ce ma sfatuiti sa fac daca nu voi gasi niciun raspuns nici acolo?
Multumesc.
In situatia in care e decedat (in prima postare ati scris altceva :) ) nu puteti afla astfel de date de la Evidenta decat daca cer notarul sau instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa mergeti pe firul apei. Notarul sau instanta vor cere un extras de uz oficial de la locul nasterii mamei dvs sau o copie dupa registru de stare civila, acolo ati putea afla daca mama dvs a fost casatorita cu tatal dvs date despre acesta, dupa care se va face un alt extras de uz oficial la locul nasterii tatalui dvs pentru a afla mai multe amanunte.

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem. Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa detaliez situatia pe care o am: Tata impreuna cu mama au avut 2 copii iar mama inca 2 copii din relatiile anterioare. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)