Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stau de ani de zile într-un bloc din cartierul Rahova ...

Bună ziua. Stau de ani de zile într-un bloc din cartierul Rahova. Odată la câteva zile (uneori și zilnic) am probleme cu un vecin. Eu stau la parter, in dreapta intrării și am fereastra la bucătărie lipită aproape de scările câte urcă la intrarea în scară. Supărarea cu vecinul este că iese de zeci de ori pe zi la fumat și acostează pe oricine trece pe lângă el la discuții sterile fu voci ambalate lucru care mă deranjează. Nu pot sta in bucătărie singur sau cu soția să vorbesc ceva deoarece am spectatori. Ori eu ii aud pe ei, ori ei pe mine. Este ceva de făcut? Chiar dacă acele scări sunt comune, nu mi se pare loc de camping. Uneori și beau acolo, aruncă chiștoace... Am vorbit cu cel care adună acoliți și l-am rugat frumos să înceteze pentru că mă deranjează in propria casă să nu am liniște. S-a potolit o perioadă dar văd că iar a început. Nici la salut nu mai răspunde după discuția cu el. Vă rog și mulțumesc anticipat, ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: andistanciu , utilizator 09:04, 26 Septembrie 2025
Daca nu va intelegeti amiabil si nici dupa ce sesizati politia in baza Legii nr. 61/ 1991 republicata, nu se intampla nimic, puteti deschide actiune in instanta.
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct. 25-27
Mulțumesc frumos

POPA GHEORGHE a scris:

Daca nu va intelegeti amiabil si nici dupa ce sesizati politia in baza Legii nr. 61/ 1991 republicata, nu se intampla nimic, puteti deschide actiune in instanta.
Vedeti art.2 pct. 25-27

Vă mulțumesc încă o dată pentru răspuns, deocamdată am reușit să mă întâlnesc singur cu "tartorul" și i-am pus problema omenește. Se pare că a înțeles, dar nu mă culc pe o ureche....Am salvat informațiile de la dumneavoastră, numai bine!

andistanciu a scris:

Mulțumesc frumos

POPA GHEORGHE a scris:

Vedeti art.2 pct. 25-27

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui vecin NicolaeValentin NicolaeValentin Buna ziua. Am o problema cu un vecin de pe scara blocului. Eu stau la etajul 3 si el la 2. Este vorba de o femeie de 19-20 ani care are obiceiul sa fumeze ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice andreimv_20 andreimv_20 De aproape 2 luni se strange in fata scarii noastre un grup de tineri de la blocurile vecine. Acestia ne deranjeaza linistea si odihna avand un comportament ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)