avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament notar

Bună seara! Îmi poate face tatăl meu un testament la notar în care să-mi lase casa bătrânescă moștenire? Casa cu pricina a fost a părinților lui care au decedat cu mult timp în urmă , moștenitori a fost el (tatăl meu ) și sora lui care a decedat . Au decedat și copii acesteia [surorii) .

Au făcut în 1995 după tatăl lor (bunicul meu) succesiunea casei și a terenului în care este specificat că tatăl meu care a ramas in casă are 1/2 și sora lui care a decedat între timp și care nu a stat în casă plecată de peste 50 de ani , are tot 1/2 , deci au amândoi câte 1/2 trecut în succesiunea din 1995.

Nu au mai făcut partajul după succesiune fiindcă se înțelegeau ca frații. . Problema este că a murit sora tatălui meu, au murit și copiii aceștia si au rămas niște nepoți împrăștiați prin toată țara și în afara ei.
Nu știu dacă acești nepoți ar avea vreun drept....

Întrebarea mea este că tatăl meu împreună cu mama mea doresc să-mi facă la notar un testament în care îmi lasă casă dar problema este că în actul de succesiune făcut în 1995 figurează cum am spus mai sus 1/2 tatăl meu și sora lui decedată tot cu 1/2 .

Îmi poate face acest testament la notar în care să,-mi lase casă?? Eu mai am 2 frați care nu doresc sa aibă casa, nu au nicio pretenție fiind o casă bătrânescă, veche etc. Sau poate să-mi facă testament doar pe cei 1/2 ? Că restul de 1/2 este trecută sora lui care a murit , au murit și copii acesteia...

Tatăl nu are cadastru și intabularea făcută fiindcă nu a făcut la timpul respectiv partajul cu sora lui și nu cred că se mai poate face ceva .

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
Livius74, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 02:26, 24 Septembrie 2025
Tatal dvs numai pe 1/2 din casa poate dispune. Restul de 1/2 apartine nepotilor din partea surorii tatalui dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte moștenire Livius74 Livius74 Bună ziua ! Bunicul meu veteran de război a decedat imediat după revoluție, a avut doi copii, un băiat tatăl meu de 75 de ani care trăiește și o ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? succesiune complicată CORNELIA UNGUREANU CORNELIA UNGUREANU Va rog invatati-ma ce am de facut.. Buniicul din partea tatalui a murit, sa facut succesiunea, si certificatul de mostenitor,in care au fost trecuti tatal meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)