Mulțumesc pentru răspuns. Da, am 2 frați care nu vor casa deloc, ba chiar doresc dacă există vreo cale legală să semneze că nu au nicio pretenție, ei pur și simplu nu o vor .
Deci, nu este nicio problemă cu frații, problema ar fii cu acei nepoți din partea surorii tatalui meu care nici ei nu o vor dar nu pot veni toți o dată la notar să renunțe.
Întrebarea este dacă ar exista vreo cale ca acei nepoți să poată să dea vreo declarație, ceva, că nu au nicio pretenție, că renunță în fața notarului pe acolo pe unde sunt și să mi le dea mie iar eu la rându meu să merg la notar cu ele. Dacă există vreo procedură de acest fel. De strâns toți o dată la notar este imposibil.
Și încă o întrebare dacă sunteți amiabil să-mi spuneți, dacă tatăl meu cu sora lui care este decedată au făcut pe timpuri succesiunea după tatăl lor (bunicul meu) este valabilă acum acea succesiune dacă sora tatălui meu este decedată ? Sau trebuie refăcută iar cu nepoții? Iar dacă este valabilă se poate face partajul ? Sau trebuie reluat iar de la început succesiunea cu nepoții iar după partajul ?
Mulțumesc frumos !
P.S. problema este că nimeni, nici frații mei și nici nepoții surorii tatălui meu nu doresc casa , niciunii nu au nevoie și nu o vor fiind o casă bătrânească în provincie....trebuie ca cineva să se ocupe de ea ....mie îmi pare rău s-o lăsăm abandonată.
Dapix a scris:
Dacă aveți frați, aceștia sunt moștenitori rezervatari, și dacă vor, au dreptul de a contesta testamentul după moartea tatălui.
Și da, doar pentru 1/2 vă poate face tatăl testament, dar care nu-i deloc sigur dacă aveți frați.